Eilen nukahdin vasta jälkeen kello yhden ja heräsin jo viideltä. Tavoite suoritettu.

Koulussa luonnollisesti oli tuo ammuskelujuttu kaikkien huulilla. Kuitenkin ärsytti ihan mielettömästi tuo surkuttelu "voi voi voi, siis niiq ihan hirveetä!". Mahdollisimman teennäistä minusta. Ja yksi kommentti sai minut huutamaan sen sanojalle: "Hyvä, että se ammuskelija kuoli." Ei, ei ja vielä kerran ei! Itse tämä herra kirjoitti, että tämä on hänen sotansa ja hän on valmis kuolemaan sen takia, mikä on tärkeää. Minusta itsemurha ei ole se juttu. Tuli todella vittuuntunut olo, kun luin, että ampuja on kuollut. VITTU mitä skeidaa! Jätkä pääsee kuin koira veräjästä! Ja on ihan turha ajatella, että tämä ammuskelu & nettiin levittely olisi avunhuuto. Ja pah. Mitä filosofisempi maailmankatsomus, sitä vittuuntuneenpi. Näin se menee. Auvinen ei halunnut elää tässä yhteiskunnassa, viha ainoa asia, mitä hän rakasti.

En pidä Auvisen maailmankatsomuksesta, mutta olen helvetin ylpeä, että jollain on niin vahvat omat mielipiteet ja on valmis kuolemaan niiden vuoksi -olkoon se itsemurha tai ei.

Koulussa tuli hireän ironinen olo, kun näin kaikki 600 oppilasta hiljaa koulussa, toisiaan käsistään pitäen ja jalkojaan tuijottaen. Auvinen mahtaa nyt olla tyytyväinen, kun saa niinkin monet ihmiset pois tolaltaan. Yksi ihminen, yksi ase, yksi teko. Luoja soikoon. Ja kun ystäväni itku silmässä kuiskasi, kuinka hän pystyi kuulemaan ne kaikki kauhunhuudot ja aseen laukaukset...

Koulussakin köksäntunnilla juteltiin vain tästä aiheesta. Kun kysyttiin mielipiteitä, minä selitin pitkän, huudonsekaisen selostuksen juuri siitä, mitä olen viimeisissä merkinnöissäni sanonut. Yleensä murhausotsikot lehdissä eivät säväytä -eikä pitäisikään; en tunne ihmisiä, joten en tunne sympatiaa heitä kohtaan. Eikä tämä Jokelan koulun ammuskelukaan olisi juurikaan tuntunut missään, mutta kun luin sen Irc-Gallerian blogimerkinnän...se oli tujua kamaa.

Se siitä aiheesta.

Eilen näin Voicelta Northern Kingsin 'We Don't Need Another Hero". Se oli tylsä. Hei c'moon, sillä kokoonpanolla on paljon enemmän annettavaa, kuin tuo. Oikeasti. Marco oli ihan kamalan näköinen niissä vaatteissa. Kiitos kaunis Tonylla ei ollut sitä hattua O_o. Ei mitään iskevää kertosäettä tai mitään. Tylsä mikä tylsä.